Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Digitális szolfézs

| Munkatársunktól | Panoráma

Ének- és szolfézstanárok számára szervez szakmai napot az 5. Szólam Alapítvány és a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) február 29-én Sopronban.

A hagyományteremtő programon az iskolai énekzene tanítás és kórusvezetés aktuális kérdései mellett innovatív eszközöket, módszereket és jó gyakorlatokat is bemutatnak. 

A szakmai nap megnyitóját és bevezető előadását Hartyányi Judit, a KÓTA elnökségi tagja tartja, „Éneklés az osztályokban – Mikor, mit, hogyan?!” címmel. Kocsis-Holper Zoltán, a soproni Kórus Spontánusz alapító karnagya, a KÓTA Művészeti Bizottságának tagja „Repertoárbővítés az internet segítségével” című előadásán osztja meg tapasztalatait a hallgatósággal arról, milyen forrásokból lehet egyszerűen és hatékonyan színesíteni az iskolai együttesek koncertműsorát.

A zeneoktatás új irányáról tart előadást Terray Boglárka, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, az iskolai kórusszervezéssel kapcsolatos tapasztalatait pedig két szakember osztja meg a résztvevőkkel.

A szakmai nap programjában betanítási gyakorlat is szerepel a programra alakuló projektkórus közreműködésével, melynek vezetője Nemes József lesz. A napot pódiumbeszélgetés zárja. A szervezők február 14-ig várják az ének-zene és szolfézstanárok jelentkezését a programra. 

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.