Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Csaló e-mailek a bank nevében

| Cziráki Viktória | Panoráma

Egyre több az adathalász e-mail. Az elektronikus leveleket sokszor a bankok nevében küldik ki a csalók, és az emberek jelszavait próbálják megszerezni.

– A pénzügyi, telekommunikációs szolgáltatók kiemelten kezelik az adatok védelmét, soha nem kérik elektronikus levélben ügyfeleik adatait, felhasználóneveit, jelszavait – mondta el a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Soha, semmilyen okból másnak – főként ismeretleneknek – ne adjuk ki a bankszámlaszámunk adatait, e-mail postafiókunk felhasználónevét és jelszavát, előfizetői azonosítónkat! 

Soha ne nézzük meg a linkre rákattintva az e-mailben kapott belépési oldalt, még abban az esetben sem, ha a küldeményben szereplő arculati elemek hasonlítanak a szolgáltatónk által használtakra! Soha ne reagáljunk idegen nyelvű vagy hibás, ékezet nélküli levélre! Mindig gondosan nézzük meg az e-mailben kapott belépési oldal címét, és soha ne lépjünk be oda, ha az nem tartalmazza az adott szolgáltató nevét, vagy ha nem .hu-ra végződik! A belépési oldal eléréséhez használjuk a biztonságos megoldást, például a böngésző könyvjelzőjét, kereső által adott elérhetőséget, vagy kézzel írjuk be a címet!

Kapcsolódó cikkek