Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bíznak a szezonban
A 2019-es szüreti napokon zsúfolásig megtelt emberekkel a Várkerület. Az idegenforgalmi szakemberek is visszasírják a tömegrendezvényeket, várják, hogy újra szabadon lehessen utazni. Fotóillu

Bíznak a szezonban

| Köves Andrea | Panoráma

A soproni utazási irodák is nehéz helyzetbe kerültek a járványügyi korlátozások miatt. Ennek ellenére többségük számos ajánlattal készül.

A közelmúltban készült el az ­Escort Tourist 2021-es katalógusa. Az iroda tulajdonos–vezetője bízik abban, hogy nem hiába állították össze a tartalmas programfüzetüket. – Úgy érzem, hogy egy olyan utazási irodának, mint amilyen a mienk, a lassan egyéves kihagyás ellenére tennie kell a dolgát: nem hagyhatjuk magukra az utazóinkat – mondta Krisch Magdolna. – Most postázzuk törzsvendégeinknek az idei katalógusunkat. Az irodák többsége valamilyen kedvezménnyel várja az ügyfeleket. Nálunk a lehető legkedvezőbb kondíciókkal, előleg fizetése nélkül lehet jelentkezni március végéig az idei utakra.

Mint az iroda vezetője kiemelte: bíznak abban, hogy a késő tavaszi, nyári utak már szabadon indulhatnak.

– Utasaimat egész évben azzal nyugtatom, hogy semmi nem tart örökké – emelte ki Horváth Médea, a Sister Travel Utazási Iroda tulajdonos–vezetője. – Személy szerint optimistán állok az idei szezon elé, mert hiszem, hogy ez a nyár már felszabadultabb és nyitottabb lesz. Szerencsések vagyunk, mert saját irodában tulajdonosként dolgozunk, de így sem könnyű átvészelnünk a nehéz időszakot. Rövidített nyitvatartással várjuk az utasainkat. Úgy érzem, ismét felértékelődött az utazási irodák munkája, mert naprakész információkat és az utazás biztonságát tudják nyújtani.

Sümeghy Gyöngyi idegenvezető az elmúlt három évtizedben számtalan csoportot kalauzolt Európa-szerte. A bőröndjét hónapok óta nem vehette elő a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt. A karanténban sem ült tétlenül: megálmodta a Mesélő Sopron elnevezésű sétasorozatát. Az egyik izgalmas vezetése az Ikva-patakhoz és környékéhez kapcsolódik. A kezdeményezést a Kisfaludy Fejlesztési Program is támogatásra méltónak találta.

– Az idegenvezetők életében a tél a felkészülésé, a tanulásé. Most rendezzük az új információkat, dolgozzuk ki egy-egy út anyagát – mesélte az idegenvezető. – Úgy látom, az irodák optimisták a helyzettel kapcsolatban, de azért a kínálatukban észrevehető, hogy több a rövidebb és a belföldi úti cél. Bízom benne, hogy tavasszal ezek a magyarországi kirándulások már indulhatnak. Remélhetőleg az oltásnak köszönhetően nyárra már rendeződik a helyzet, és a társasutak külföldre is mehetnek.

Kapcsolódó cikkek