Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Átvettük a „stafétabotot”
A Csornát elkerülő második szakasz átadásán jelen volt Áder János köztársasági elnök és dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő is. A „stafétabotot” (lent) Sopron nevében Barcza Attila vette

Átvettük a „stafétabotot”

| Munkatársunktól | Panoráma

December 15-én átadták a forgalomnak az M85-ös csornai elkerülő második szakaszát, így már megnyílt a lehetőség, hogy az első ütemben Sopronig épülő autóút csatlakozhasson a már elkészült részekhez. A „stafétabotot” Sopron nevében Barcza Attila vette át.

A soproniak szempontjából is fontos eseményre került sor december 15-én, ugyanis befejeződött a Csornát elkerülő autóút építése. Ezzel egy fontos szakasz zárult le az M85-ös építésében, de egyben egy új is kezdődött. Immár semmi sem akadályozhatja meg a Csorna és Sopron közötti szakasz megépítését. A december 15-i átadón nem véletlenül volt jelen dr. Áder János köztársasági elnök (Csorna korábbi országgyűlési képviselője) és dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő, akik jelenlétükkel is súlyt adtak az esemény jelentőségének.


Az átadási ünnepségen ott volt Barcza Attila soproni önkormányzati képviselő, ta­nács­nok, aki Gyopáros Alpár csornai országgyűlési képviselőtől a város nevében átvette a „stafétabotot”, amely nem volt más, mint az országhatárig épülő autóút térképe. Ezzel is jelezve, hogy az M85-ös építése folytatódik. Mint arról korábban már beszámoltunk (Soproni Téma 2017. december 13. 5. oldal M85: közel a rajthoz, ) lezárult a közbeszerzési eljárás, kihirdették a győzteseket, és már a vállalkozói szerződéseket is aláírták. A Csornától Sopronig tartó 57,5 kilométeres autóutat négy szakaszra osztva építik meg. A kivitelezői munkálatok a következő év első hónapjaiban kezdődnek meg, egyszerre, mindegyik szakaszon.


Kapcsolódó cikkek