Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Alpin Park  a Lövérekben
A gyerekek vidáman vették birtokba az új parkot, lelkesen próbálták ki a játékokat Fotó: Griechisch Tamás

Alpin Park a Lövérekben

| Horváth Ferenc | Panoráma

– Nemcsak az a fontos, hogy minél több kisbaba szülessen, hanem az is, hogy egészségesen és vidáman nőjenek fel – mondta az Alpin Park átadóján dr. Farkas Ciprián polgármester.

Sopron egy újabb családi közösségi térrel gyarapodott. A Lövérekben, a Hotel Lövér és a Fagus szomszédságában lévő egykori kőbánya területén alakította ki az önkormányzat a gyermekeknek szánt Alpin Parkot, amely több mint egy nagy játszótér. Az átadáson részt vett dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester és több önkormányzati képviselő is. A parkban számos kreatív és ügyességi feladat megoldása, illetve teljesítése vár a gyerekekre, kiegészítve például mini BMX pályával, KRESZ-parkkal, mászófallal. Dr. Farkas Ciprián polgármester az átadón kiemelte, a 130 millió forintos beruházás a Modern Sopron Lövérek Programjának az egyik eleme. A város a nagyberuházások – M85, uszoda, Fertő, ipari park, ikonikus épületek és utak felújítása – mellett odafigyel a kisebb beruházásokra, fejlesztésekre is. Megtudtuk, hamarosan kezdődik a Sopron–Fertő Szabadidőközpont és az ipari park érdemi kivitelése. Emlékeztetett, a Lövérekben történő beruházások mind azt szolgálják, hogy a soproniak és a vendégeink gyönyörű környezetben, aktívan tölthessék szabadidejüket. A polgármester szólt arról is, hogy Sopron családbarát város, és nemcsak az a fontos, hogy minél több kisbaba szülessen, hanem az is, hogy egészségesen és vidáman nőjenek fel. Ezt a célt szolgálja az Alpin Park is, amelyet azonnal birtokba vettek a gyerekek.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.