Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ajándék a mosolyokért

Ajándék a mosolyokért

| Huszár Judit | Panoráma

Advent a várakozás, a karácsonyra hangolódás időszaka. Ilyenkor talán mindenki segítőkészebb, nyitottabb. Fontos is, hogy azok legyünk, hiszen közösen tehetünk azért, hogy szebbé varázsoljuk a rászorulók ünnepét.

Hagyománya van Magyarországon a karácsonyi adománygyűjtésnek. Ha valaki segítene, akkor számtalan módon megteheti. Pár lehetőséget mi is összegyűjtöttünk – a teljesség igénye nélkül.

Elkezdték már a karácsonyi cipősdoboz-gyűjtést a Baptista Szeretetszolgálatnál. Sopronban 7 helyszínen (BaptistaPont, Várkerület 43.; Bárka Baptista Imaház, II. Rákóczi Ferenc u. 41.; Cinema City, Lackner Kristóf u. 35.; Csibecsoda Tanoda, Balfi utca 55.; Plazma Pont, Határdomb út 1–2., Soproni Egyetem Benedek-kar, Ferenczy János utca 5.; Vasvilla-technikum, Ferenczy J. u. 7.) lehet leadni december 19-ig a cipős dobozokat. Jó ajándék a mesekönyv, színező, játék, iskolai felszerelés, higiéniai termék. Fontos, hogy a dobozra írják rá, hogy fiúnak vagy lánynak és pontosan milyen korosztálynak szánják. Az összegyűjtött cipősdoboz-ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez még az ünnepek előtt. Újdonság, hogy idén online cipősdoboz-akciót is indítottak. A www.liliputjatek.hu/ciposdoboz weboldalon november 4. és december 24. között lehet ajándékot küldeni. A csomagokat a gyerekek életkorának megfelelő, új, minőségi játékokkal töltik meg, egységesen 4000 forint értékben.

A Máltai Szeretetszolgálat elindította a MosolyManók 2022 programot. Az akció szervezői az ország összes általános iskolájában felhívást tesznek közzé, melyben arra biztatják a gyerekeket, hogy állítsanak össze ajándékcsomagokat rászoruló családban élő kortársaik számára november 18. és december 9. között.

Közben a Soproni Szociális Intézmény is gyűjtésbe kezdett. December 2-ig várják az adományokat, amelyekkel szebbé tennék a Mikulás ünnepét. A felajánlásokat több helyszínen (SOSZI titkárság: Kossuth Lajos utca 10., és a Csengery u. 71-ben lévő kozmetikában) is leadhatják.

A Soproni Gyógyközpont gyermekosztályának könyveket gyűjtenek – december 15-ig várják a használt, de jó állapotú köteteket szintén a SOSZI igazgatóságán, a Balfi úti Idősek Otthonában és a központi orvosi ügyeleten (Győri út 15.). 

Kapcsolódó cikkek