Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A zebránál is körül kell nézni!
A gyalogosok a zebrán vegyék fel a szemkontaktust az autósokkal! Fotóillusztráció: Németh Péter

A zebránál is körül kell nézni!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Az egyik soproni zebrán gázoltak el a közelmúltban egy 30 éves nőt – a sofőr valószínűleg figyelmetlen volt. A rendőrök szerint fontos, hogy a gyalogosok csak akkor lépjenek le az útra, ha meggyőződtek arról, hogy elsőbbséget kapnak!

– Egy osztrák sofőr közlekedett autójával a Lackner Kristóf utcában, a kelénpataki (Klingenbach) határ felé. A pláza előtt nem vette észre a neki jobbról, a gyalogátkelőhelyen áthaladó nőt, akit emiatt elütött – mondta el a Soproni Témának Kovács Miklós rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. – Az ütközés miatt a gyalogos az úttestre zuhant, megsérült, őt a mentők kórházba vitték.  

Kovács Miklós kiemelte, idén már több hasonló esethez kaptak riasztást, a gázolások jellemzően gyalogátkelőhelyek közelében történtek. – Az a gyakoribb, hogy nem a gyalogos, hanem az autós figyelmetlen. De az is megesik, hogy míg az egyik sávban elsőbbséget kap a gyalogos, a másikba átlépve viszont az ott közlekedő autóstól már nem. Emiatt érdemes a gyalogosnak minden sávban újra meggyőződni arról, hogy a sofőr észrevette és elsőbbséget is ad neki. Egyszerűen vegyük fel a szemkontaktust a közlekedőkkel! – javasolta az osztályvezető.

Kapcsolódó cikkek