Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A város lelkének ismerői
Az idegenvezetőknek Sopron polgármestere bemutatta a 2014 és 2020 közötti városfejlesztési program fő elemeit Fotó: Griechisch Tamás

A város lelkének ismerői

| Madarász Réka | Panoráma

Lenyűgözte Sopron az idegenvezetőket – a Magyar Idegenvezetők Egyesületének tagjai kétnapos szakmai tanulmányútra érkeztek városunkba. A 43 fős csoportot dr. Fodor Tamás is fogadta a városházán.

A turizmus élvonalában dolgozó szakemberek kritikus szemmel érkeztek és elragadtatással távoztak városunkból. Két éve alakult meg Budapesten a Magyar Idegenvezetők Egyesülete, amely a szakma érdekeit képviseli országos szintű fórumokon, kapcsolatot teremt regionális turisztikai és civil szervezetekkel, idegenvezetőkkel, tanulmányutakat, továbbképzéseket szervez, informálja tagjait. 

– Szikrázó napsütés, őszi színekben fürdő táj fogadta egyesületünk tagjait – meséli Raffelné Kata idegenvezető, aki Sümegi Gyöngyivel együtt tervezte meg a kétnapos programot. – A szakmabeliek visszajelzései alapján tartalmas, magas színvonalú, ugyanakkor szórakoztató továbbképzésben volt részük, mely többek között a fantasztikus szervezésnek volt köszönhető. Büszke vagyok valamennyi soproni tárlatvezető és idegenvezető kollégámra!

Az Esterházy-kastélyt többen ismerték már, az új beruházások eredményei azonban lenyűgözték a vendégeket. Kedden a Fertő-parti falvakon át utaztak Fertőrákosra, ahol a kőfejtőt, a barlangszínház kulisszatitkait, majd a Páneurópai Piknik Emlékhelyet is megismerhették.

– A második napon a külvárosi panoráma-autóbuszos városnézés után érkeztünk a Várkerületre – folytatja Raffelné Kata. – A belváros nevezetességeit már gyalogosan jártuk végig. A séta során nemcsak a múltból, hanem a jelenből is ajánlottunk helyi értékeket, így kollégáink még jobban a szívükbe zárták a várost.

Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere a városháza dísztermében a turizmusunk színvonalát is érintő városfejlesztési program elemeit ismertette. Az érdeklődő csoport kérdései nem akartak véget érni. A programsorozat borkóstolóval zárult.

Kapcsolódó cikkek