Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A törvény szigorúan bünteti a cserbenhagyót

| Cziráki Viktória | Panoráma

A törvény szigorúbban bünteti a balesetet okozóját, ha az cserben hagyja a sérültet.

Mindig kérjük el egymás adatait, akkor is, ha úgy tűnik, nem komoly a baj!


A Pozsonyi úti körforgalomnál történt nemrég egy gyalogosgázolás, melyben a vétkes autós nemcsak figyelmetlen, de felelőtlen is volt: segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. – A baleset sérültje az okozót nem tudta egyből azonosítani, emiatt eljárást indítottunk – mondta el a Soproni Témának Kovács Miklós rendőr alezredes.

A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője azt is hozzátette, hogy a cserbenhagyásos baleset okozása bűncselekmény, tehát szigorúbb megítélés alá esik. Ennél még súlyosabb büntetés várható, ha sérülés történik, és az okozó ennek ellenére nem nyújt segítséget. – Minden esetben alap, hogy bármilyen baleset után megállunk, kiszállunk. Ha bármilyen sérülés történik, természetesen hívjunk mentőt, de ha szerencsés kimenetelűnek tűnik a baleset, akkor is legalább annyit tegyenek meg a felek, hogy megadják egymásnak az adataikat!

Előfordulhat – mint ahogy már többször megesett –, hogy valakinek csak órákkal később tűnik fel, hogy megsérült. Ami egy hirtelen felfokozott állapotban esetleg csak kicsit tűnik fájdalmasnak, arról később bebizonyosodik, hogy ellátásra szoruló törés vagy zúzódás okozza. A későbbi kellemetlenségek elkerülése miatt érdemes telefonszámot cserélni, a szám valódiságát le is ellenőrizni, és a rendszám, illetve az autó típusának felírása is sokat segít. Ha ezek elmaradnak, utólagosan már sokkal nehezebb kideríteni, hogy ki okozta a balesetet.

Kapcsolódó cikkek