Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A Rotary klubok jótékonykodása
A két klub jótékonysági faháza az adventi vásárban

A Rotary klubok jótékonykodása

| Munkatársunktól | Panoráma

Advent időszakában is összefogott és közösen tesz a jótékonysági céljaik megvalósításáért a Rotary Club Sopron és a Rotary Club Sopron Pannónia.

 A vásár forgatagában, a Várkerületen felállított faházban  vasárnapig közösen kínálják a forralt bort, a forró teát és  az alkoholmentes puncsot, valamint ízes falatokat az arra járó, céljaikat támogató látogatóknak.


– Nem árusítunk, hanem a hozzánk fordulók jóindulatára bízzuk a jótékonysági felajánlást – mondta el dr. Kárpáti György, a Rotary Club Sopron elnöke. – Már tavaly is együttműködtünk, hiszen céljaink közösek: segíteni a rászorulókon; együtt pedig hatékonyabbak lehetünk. A vásáron befolyt összegből idén is támogatjuk majd a Tómalom úti fogyatékos gyermekek otthonát. A társklubunkkal közösen pedig egy beteg lövői kisfiú gyógyulásához járulunk hozzá. Emellett közös vállalásból tesszük szebbé a soproni gyermekotthonok lakóinak karácsonyát.


Dr. Kárpáti György kiemelte, a jövő januárban megtartandó jótékonysági bált is közösen szervezik meg. A munkából a klub ifjúsági szervezeteként felfogható Rotaract tagjai is kiveszik a részüket.

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.