Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A roncsokat kutatták

| Munkatársunktól | Panoráma

Több múzeum munkatársai és a Soproni Múzeum hivatásos fémkeresősei kutatták vitéz nemes Molnár László lezuhant gépének maradványait a Vas megyei Nyőgér és Káld térségében a közelmúltban.

 A kutatók több jelentős leletre bukkantak. A mostani feltárás azért különösen izgalmas, mert a pilótalegenda 1944. augusztus 7-én bekövetkező halálának pontos kimenetele mindmáig ismeretlen. Az utolsó információ a bajtársaitól származik, ez alapján vitéz nemes Molnár László gépét találat érte és elkezdett füstölve zuhanni. Mint arról többször is írtunk, hazánk legeredményesebb vadászpilótájának sírja Sopronbánfalván, a hősi temetőben található, gépének elgörbült légcsavarja díszíti. 

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.