Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A NAV nevében csalnak

| Cziráki Viktória | Panoráma

Helyesírási hibáktól hemzsegő, ám küllemében hivatalos dokumentumnak tűnő levelek terjedtek a közelmúltban, melyekkel valaki magát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyintézőjének kiadva próbált meg személyes adatokhoz jutni.

Az illetéktelenek e-mail­jei általában egy hivatkozást is tartalmaznak, melyre kattintva egy olyan oldal töltődik be, ahol az ügyfél személyes adatai mellett bankkártyaadatokat is kérnek – mondta el a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó.

– Felhívom a figyelmet, hogy senki ne adja meg ilyen oldalakon az adatait, mert az ebből származó károkért sem a NAV, sem más nem vállal felelősséget.
Legjobban tesszük, ha egyből gyanakodni kezdünk az ilyen levelek esetében, hiszen az adóhivatal csak ügyfélkapun keresztül, illetve postán vagy adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van. Semmilyen esetben sem küld olyan e-­mailt, melyben felszólítana személyes adataink megadására, különös tekintettel a bankkártyánk azonosítóira.

Kapcsolódó cikkek