Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A mű elkészült
A korábbi Virágvölgyi dűlőút korszerű városrészi úttá vált. Megoldották a vízelvezetést, elkészültek a szegélyek is. Fotó: Filep István

Befejeződött a Virágvölgyi út teljes kiépítése

A mű elkészült

| Horváth Ferenc | Panoráma

A kivitelezők elvonultak, és hivatalosan is átadták a Virágvölgyi utat, amely jelentősen megkönnyíti az itt élők és a városrészben közlekedők életét.

Nem mindennapi útfejlesztés végére tettek pontot a kivitelezők: hivatalosan is átadták a Virágvölgyi utat. Dr. Simon István alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, a mű elkészült, kiváló minőségben. Az út jelentőségéről szólva kiemelte, ez a terület valamikor kerteknek, szőlőknek, gyümölcsösöknek adott otthont. A Virágvölgyi út lényegében egy dűlőút volt, amelyet később megerősítettek, de az utóbbi években már nem felelt meg az elvárásoknak, hiszen egyre több soproni család talált itt otthonra, s a fejlődés még nem zárult le. Ezért vált szükségessé teljes át- és kiépítése vízelvezetéssel, szegélyekkel, bejárókkal.

A munkálatokat finanszírozó önkormányzat nevében dr. Farkas Ciprián kiemelte, nem egy szokványos útfelújítás történt, hanem egy fontos feltáró út épült meg. A polgármester emlékeztetett, a városban egy dinamikus közútfejlesztési program valósul meg, amelynek a költsége 1,5 milliárd forint.

– Szinte a város teljes területén voltak, illetve jelenleg is tartanak útfelújítási munkálatok, a Jereván-lakóteleptől a Lövéreken át a Kurucdombig – sorolta dr. Farkas Ciprián. – Megújultak a városból kivezető utak, hamarosan átadásra kerül az M85-ös legújabb szakasza a keleti csomóponttól a Balfi úti csomópontig. Megtörténtek az előkészületek a Pozsonyi út felújítására is.

A polgármester végül köszönetet mondott a lakóknak, hogy türelmesen viselték a másfél évig tartó munkálatokat.

Az útfejlesztés jelentőségéről, a városépítés néhány fontos pontjáról Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke szólt, hangsúlyozva, hogy milyen jelentőséggel bír a Virágvölgyi út megépítése. A soproniak nevében Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke vette birtokba az utat, aki maga is virágvölgyi lakos. Ebből az alkalomból kapta az egyesület azt a centenáriumi zászlót, amelyet a dátum megjelölésével dr. Farkas Ciprián és dr. Simon István írt alá.

Az út közlekedési jelentőségét Dobsa János alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság hivatalvezetője méltatta, kérve a lakosságot, hogy tartsa be a 30 kilométer/ órás sebességhatárt.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek