Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A mongol nagykövet Sopronban
Sárosdi Davaakhuu Ganbold, a magyar–mongol kapcsolatokat megszállottan építő irodalomtörténész, műfordító, orientalista és Baatarjav Sainnyambuu Mongólia magyarországi nagykövete. Fotó: Pluzsik Tamás

A mongol nagykövet Sopronban

| Pluzsik Tamás | Panoráma

Mongólia magyarországi nagykövete, Baatarjav Sainnyambuu (j1) június 15-én a Soproni Egyetemre látogatott, ahol megbeszélést folytatott prof. dr. Lakatos Ferenc kutatási és külügyi rektorhelyettessel.

 Ezt követően a városházán dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester fogadta a háromtagú mongol delegációt (felvételünkön).


Baatarjav Sainnyambuu 2021-es magyarországi nagykövetté való kinevezése előtt dandártábornokként a Mongóliai Rendészeti Egyetem igazgatója volt. A nagykövet mellett a tolmács szerepét a harminc éve Budapesten élő Sárosdi Davaakhuu Ganbold, a magyar–mongol kapcsolatokat megszállottan építő irodalomtörténész, műfordító, orientalista töltötte be.


Kapcsolódó cikkek

Röviden

2022. 06. 22.

Hírek Sopronból és a városon túlról.

Elkezdődött a főszezon

Elkezdődött a főszezon

2022. 06. 29. | Huszár Judit

A tervek szerint július elsején, pénteken nyit a Lőver uszoda és a strand – Tómalmon pedig folyamatosan várják a látogatókat. Utóbbi fürdőhely vize ki...