Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A közös helyiségekben is zárjuk el értékeinket!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Társasházi közös tárolókban is vigyázzunk az értékeinkre, hiszen könnyen ellophatják azokat, ha valaki nem zárja az ajtót. Érdemes a biztonság érdekében a bejárati számkódos zárat időnként átállítani.

Lépcsőházi folyosón, az ajtók előtt hagyott cipőket lopott el valaki nemrégiben Sopronban, több tízezer forintos kárt és bosszúságot okozva a társasház lakóinak. – Nemcsak a lakásajtónk előtt, de a közös helyiségekben is érdemes a holminkat elzárni, hogy ahhoz idegenek ne férhessenek hozzá – hívta fel az eset kapcsán a figyelmet Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó.

– A probléma ott kezdődik, hogy sok lakótelepi tömbházban van ajtónyitó kód a kaputelefonhoz, de azt vagy nem használják, vagy elromlott a zárnyitó, és nem javíttatják meg. Amellett, hogy a kódot csak az arra jogosultak tudják, a biztonság érdekében érdemes a telefont bizonyos időközönként szakemberrel átvizsgáltatni. A lekopott gombokból némi kombinációval könnyű kitalálni a helyes számkódot, így jól tesszük, ha időnként új kódot állítunk be. Ha valaki becsönget bármilyen ürüggyel, mielőtt beengednénk, legalább győződjünk meg arról, hogy valóban az jött-e, akinek az illető kiadja magát. A közös helyiséget pedig mindig tartsuk becsukva, és a saját biciklinket, babakocsinkat zárjuk le!

Kapcsolódó cikkek

Régi idők karácsonya

Régi idők karácsonya

2020. 12. 23. | Köves Andrea

Ki ne emlékezne arra, hogy gyermekként milyen repeső szívvel várta a szentestét? Így van ezzel dr. Varga Mária, a Sopronért Emlékérem kitüntetettje, valamint dr. Szabadhegyi Győző, a Soproni Egyetem címzetes docense is.