Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A közös helyiségekben is zárjuk el értékeinket!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Társasházi közös tárolókban is vigyázzunk az értékeinkre, hiszen könnyen ellophatják azokat, ha valaki nem zárja az ajtót. Érdemes a biztonság érdekében a bejárati számkódos zárat időnként átállítani.

Lépcsőházi folyosón, az ajtók előtt hagyott cipőket lopott el valaki nemrégiben Sopronban, több tízezer forintos kárt és bosszúságot okozva a társasház lakóinak. – Nemcsak a lakásajtónk előtt, de a közös helyiségekben is érdemes a holminkat elzárni, hogy ahhoz idegenek ne férhessenek hozzá – hívta fel az eset kapcsán a figyelmet Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó.

– A probléma ott kezdődik, hogy sok lakótelepi tömbházban van ajtónyitó kód a kaputelefonhoz, de azt vagy nem használják, vagy elromlott a zárnyitó, és nem javíttatják meg. Amellett, hogy a kódot csak az arra jogosultak tudják, a biztonság érdekében érdemes a telefont bizonyos időközönként szakemberrel átvizsgáltatni. A lekopott gombokból némi kombinációval könnyű kitalálni a helyes számkódot, így jól tesszük, ha időnként új kódot állítunk be. Ha valaki becsönget bármilyen ürüggyel, mielőtt beengednénk, legalább győződjünk meg arról, hogy valóban az jött-e, akinek az illető kiadja magát. A közös helyiséget pedig mindig tartsuk becsukva, és a saját biciklinket, babakocsinkat zárjuk le!

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.