Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A jó szakma a siker titka

| Munkatársunktól | Panoráma

Pályaválasztási rendezvényeket szervez a Soproni Szakképzési Centrum. Színes programokat tartanak központilag és az egyes tagintézményekben is.

A beiskolázásról az általános iskolák pályaválasztási felelőseinek és a végzős osztályok osztályfőnökeinek nyújtottak információt a közelmúltban.  

November 13-án 9 és 14 óra között a Szakmák délelőttjén valamennyi tagintézmény nyitott kapukkal várja a tanulókat, tanáraikat, szüleiket. A program során az iskolákban és a tanműhelyekben ismerkedhetnek meg a tanulók a képzési kínálattal. Hasonlóan a Szakmák délelőttjéhez, a szakképzési központ mind a nyolc tagintézménye november és december hónapban megrendezi az iskolai Nyitott kapuk napját és egyéb szakmai rendezvényeket.

November 21-én, csütörtökön 9 és 16 óra között tartják a pályaválasztási kiállítást a Liszt-központban, itt is bemutatkozik valamennyi szakképző iskola. Közben elkészült a szakképzési központ pályaválasztási kiadványa is (Középiskolai felvételi tájékoztató 2020/2021. tanév), melyet valamennyi soproni, Sopron térségi és rábaközi általános iskolába eljuttatnak. A kiadvány elérhető a soproniszc.hu oldalon is.

Mint arról már lapunkban beszámoltunk, a pályaorientációt szeptembertől a Digitális Közösségi Alkotóműhely is segíti a VasVilla iskolában. 

Kapcsolódó cikkek