Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Zentai László új kötete
Zentai László Fotó: Pluzsik Tamás

Fel a hatodikra: Tizenegy novella tizenegy nyomdai íven

Zentai László új kötete

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Zentai László: Fel a hatodikra című novelláskötetének a bemutatója volt a Pannonia Hotel Európa-termében.

A soproni születésű, jelenleg Szilasligeten élő szerzőnek ez a második szépprózai kötete, mely lényegében szerves folytatása a Mikor jön az öreg? című, tavaly megjelent novelláskötetnek. Kivetett sorsú emberek életének hangsúlyos epizódjait tárja olvasói elé Zentai László. Mint a fülszövegben is olvasható: az író a humánum szolidaritására intő esetek, realitásból építkező tanulságok, beteljesületlen szerelmek, fegyelmet érlelő témák társaságát kínálja olvasóinak.


– A humanitás akkor is érződik Zentai László írásaiban, amikor a harmonikusnak indult élet­utak kisiklásairól beszél. A mi vezetett ide?, a miért kellett éppen így történnie? kérdések munkálkodnak mindabban, amit történeteiben felmutat, vagy inkább átéreztet az olvasóval. Szinte kivétel nélkül a vele vagy a környezetében előfordult hétköznapi eseményekre építi írásait – fogalmazott Zsirai László, az Ünnepi Könyvhétre megjelent kötet szerkesztője, a régi barát, akivel több mint fél évszázaddal ezelőtt együtt indult a pályájuk a Soproni Fiatalok Művészeti Kollégiumában.


A könyvbemutatón, melynek házigazdája Schey Andrásné volt, részleteket olvasott fel a kötetből Ács Tamás és Molnár Anikó, a Soproni Petőfi Színház művésze, valamint közreműködött T. Horváth József előadóművész, Jacsó Erika fuvolaművész és Horváth Ábel zongoraművész.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...