Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Világjáró kórus

| Munkatársunktól | Kultúra

A soproni Kórus Spontánusz izgalmas koncertkínálattal indítja útjára történetének első saját bérletsorozatát a 2018/2019-es évadban.

Világkörüli útjuk első állomása Amerika. Amerikai Egyesült Dallamok elnevezésű koncertjükön november utolsó vasárnapján észak-amerikai kortárs kórusmuzsikával ismertetik meg a Szent Margit-templomba látogatókat. Többek között olyan ma élő, közkedvelt és világhírű zeneszerzők művei szólalnak meg, mint Eric Whitacre, Ola Gjeilo, Jake Runestad vagy William Hawley. 

Az új év márciusában Afrikába, valamint a Karib-szigetekre repíti el közönségét a Spontánusz: a Strokes ütőegyüttes és városi középiskolás kórusok közreműködésével, afrikai–karibi dallamokkal teremt farsangi hangulatot a vegyes kar a GYIK Rendezvényházban. A Fantasy koncertek méltó utódjaként debütál majd a Farsangi Funk névre hallgató koncert.

Útja vége felé hazai vizekre evez a társaság, hiszen az utolsó állomás Európa. A kórus júniusi Eu(ro)fória című koncertje egészen különlegesnek ígérkezik: a budapesti Vass Lajos Kamarakórus vendégszereplésével olyan európai kórusművek csendülnek fel a Szent Imre-templomban, melyek két kórusra íródtak. A Kocsis-Holper Zoltán, a Nemzeti Énekkar másodkarnagya garancia a jól összehangolt, minőségi együtt muzsikálásra.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...