Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Vastaps az előadásokon
Tavaly nyár óta közel tízezren látták az Aida című musicalt Fotó: Soproni Téma-archívum

Aida: fontos üzenetek az hazaszeretetről, szerelemről

Vastaps az előadásokon

| Munkatársunktól | Kultúra

A nagy érdeklődés miatt novemberben még négy Aida-előadást tűzött műsorára a Soproni Petőfi Színház. A darabot tavaly nyáron mutatták be a fertőrákosi barlangszínházban, azóta szinte minden előadás végén ugyanaz a forgatókönyv: szűnni nem akaró vastaps.

Huszonegy előadáson közel tízezer ember – ennyien látták az elmúlt másfél évben az Aida című musicalt. A darabot először tavaly nyáron mutatták be a fertőrákosi barlangszínházban, majd a hat „kinti” előadás után beköltözött Sopronba. Hatalmas munka volt a díszlet és a látványvilág átalakítása, ugyanis a színházban jóval kisebb a színpad mérete. A kicsinyítés nem ártott az előadásnak, sőt! A hozzáértők szerint így még közelebb került a közönséghez a darab, intimebb lett. A főbb karakterek ugyan megmaradtak (Stéphanie Schlesser, Vastag Tamás, Füredi Nikolett, Szomor György), de a táncosok és néhány szereplő cserélődött az elmúlt egy évben. (Olyan tragikus okok miatt is, mint például Horváth László halála.) De a kérdés továbbra is ugyanaz: mi a darab titka? Valószínűleg Tim Rice és Elton John zseniális alapműve mellett még kellett sok más is, hogy megtalálja az utat a közönséghez.

Korábban Pataki András rendező azt nyilatkozta: – Az Aida rengeteg üzenetet hordoz a hazaszeretetről, a szerelemről, egyetemes értékekről, a titka nemcsak a remekül megírt darabban rejlik, hanem abban is, hogy Sopronban igazi csapatmunka eredményeként kerülhetett színre a musical. Az egész társulat, a háttérben dolgozók hatalmas energiákat mozdítottak meg a sikerért, amely a visszajelzések szerint mindenki lelkét megérintette.

Mivel az érdeklődés továbbra is óriási a musical iránt, ezért bérletszünetes előadásokként novemberben is műsorra tűzi a színház. Az eredetileg meghirdetett három időpontra pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket, így egy plusz előadást (november 24-én délután) is beillesztettek a műsorba. További részletek a www.soproniszinhaz.hu oldalon. 

Kapcsolódó cikkek