Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Válogatás a korabeli soproni sajtóból

| Kultúra

Tallózó.

1995

Változások az SLC-ben

Csernai úr huszonhét játékossal kezdte el a felkészülést, és rábíztuk, hogy alakítsa ki a keretet, mert a csapat szerepléséért övé a felelősség, fogalmazott Laczó István, az SLC elnöke. Az edző döntése után az elnökre hárult a kellemetlen feladat, hogy az érintettekkel közölje, szabadlistára kerültek. Hárman jártak így, Cservenkai Donát, Szántó Csaba és Borsos István vihető, ám utóbbi csak kettős játékjogosultsággal, tehát vele nem szakítana véglegesen a klub, valószínűleg a másodosztályú Matáv Sopronban játszana tavasszal. Az őszi keretből nem találjuk már Sopronban Varsányit, Cseht, Nahóczkyt, Vargát és Deákot sem, ők már korábban távoztak, mint ahogyan Udvardi is, aki megvásárolta a saját játékjogát. Több fiatal labdarúgót is megfigyelhetett Csernai Pál a felkészülés első két hetében, de közülük csak Fekete és Horváth nyerte el a tetszését, ők eddig a Matáv SC Sopron játékosai voltak. Az új szerzemények sorát Kucselata nyitotta meg, őt követte a Székesfehérvárról hazaköltöző Németh Zoltán, a héten pedig eldőlt, hogy a két ukrán labdarúgó közül csak Melnyicsuk maradhat. A keret tehát csaknem véglegesen kialakult, mint ahogy a csapat további programja sem tartalmaz jelentősebb kérdőjeleket. (Nemzeti Sport)

1970

A tekeszövetség beszámolója

A Sopron városi TS elnöksége megtárgyalta a városi tekeszövetség jelentését, amelyet Mayer Árpád titkár terjesztett elő. A beszámolóból kiderült, hogy változatlanul nagy az érdeklődés a város dolgozói részéről a tekézés iránt. A különböző bajnokságokban, helyi vetélkedésekben mintegy 500 versenyző vesz részt. Az igazolt tekézők száma meghaladja a kétszázat, a városi bajnokságban 9, a megyei bajnokságban 8 soproni csapat indult, az NB II-ben pedig a SFAC képviseli Sopron tekézőit. A szakmaközi bajnokságot is beleértve összesen 38 tekecsapat működik a városban. Az 1969. évi bajnokság utáni minősítések még nem fejeződtek be, de annyi már bizonyos, hogy egy I. osztályú (Artner Ferenc – SFAC) és egy aranyjelvényes ifjúsági versenyző (ifj. Kovács Sándor – S. Kinizsi) van a városban. Ezen kívül mintegy húsz főre tehető a II. osztályú minősítéssel rendelkezők száma. (Kisalföld)

1920

Soproni asszonyok tiltakozása

Egyre érkeznek az ország minden részéből a kormányhoz a föliratok, amelyben az ország népe hazafias elkeseredéssel tiltakozik Magyarország területének megcsonkítása ellen. A mai nap folyamán 38 községtől érkezett ilyen tiltakozás. Nagyobb feliratok érkeztek Kecskemétről, Egerből és Sopronból. Különösen meghatóan lelkes a soproni asszonyok tiltakozása a nyugat-magyarországi részek elszakítása ellen. (Világ)

Összeállította: Pluzsik Tamás

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...