Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Válogatás a korabeli soproni sajtóból

| Kultúra

Tallózó.

1994

Kerékpáros sikerek

Elmúlt évi megalakulásuk után a Semprónia Kerékpár Egyesület versenyzői is kezdenek jó eredményekkel hozzájárulni a város sportsikereihez. Legutóbb Balatonszőlősön rendezték a Nagygelle Kupát, ahonnan már értékes helyezésekkel tértek haza. A százfős mezőnyben a 80 kilométeres távon az abszolút s egyben a felnőtt első helyet Keller István szerezte meg. Az ifjúságiak között ifj. Vági Sándor szintén a dobogó legfelső fokára állhatott. A nehéz terepen rendezett verseny után sokan gratuláltak a soproniaknak, hiszen alig egyéves működésük során versenyzőik eredményei egyre jobban közelítenek az élmezőnyhöz.

(Soproni Hírlap)

1969

Háromezer diák Sopronban találkozik

Néhány nap még és megindul a diákok áradata négy megyéből Sopronba. A két évvel ezelőtti jó tapasztalatok alapján a KISZ Központi Bizottsága újra a soproniakat bízta meg az Országos Diáknapok szervezésével. Egy évvel ezelőtt alakult meg a rendezőbizottság, melynek titkára dr. Hiller István, az egyetem könyvtárának igazgatója. A soproniakkal együtt háromezer diák találkozik Sopronban. Természetesen legtöbben Győr–Sopron megyéből érkeznek, míg Fejér megyéből 474, Vas megyéből 429, Komárom megyéből pedig 320 diák vesz részt a rendezvényeken. Szerdán délután nyílik meg a zsűrizett fotó- és képzőművészeti kiállítás a József Attila Gimnáziumban. Ezen a napon este fél 9-kor indul a fáklyás felvonulás a Május 1. térről. A diáknapok ünnepélyes megnyitása este 9 órakor kezdődik a Beloiannisz téren. Harsonák jelzik majd az ünnepség kezdetét, majd a Himnusz hangjai után dr. Erdély Sándor, a Soproni Városi Tanács vb-elnöke mond megnyitó beszédet. Kollégiumokban, a kempingben és a SZOT még átalakítás alatt álló épületeiben helyezik el a diákokat.

(Kisalföld)

1919

Nívós mérkőzésre  van kilátás 

A Soproni Football- és Athletikai Club vasárnap látja vendégül a Szombathelyi Kerékpár Egyesületet, mely nem régen alakult meg, melynek labdarúgócsapata máris kitűnő formát mutat, így szép, nívós mérkőzésre van kilátás. Előmérkőzésre a SFAC I/b csapata hívta ki a soproni diákok válogatott csapatát. A szombathelyiek ellen így áll fel a SFAC: Szemző – Singer, Mansky – Kiss I, Braun, Leimeister – Fleischer, Kerpel, Staruss, Kiss II – Nitsch, Tart, Schiller.

(Soproni Vörös Újság)

Összeállította: Pluzsik Tamás

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...