Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Válogatás a korabeli soproni sajtóból

| Kultúra

Tallózó.

1992

Sporthírek Sopronból
Örömteli teniszhír, hogy Keszei Krisztián és Steiner László, mindketten az SVSE versenyzői, tagjai lettek az ifjúsági válogatott teniszkeretnek. Dunaújvárosban a felnőtt shotokan ob-n a kata gyakorlatban 47 induló közül Vas Gábor harmadik, Kovács Gábor pedig hetedik lett. A kumite (küzdelem) versenyben 64 induló közül Kovács Gábor a negyedik lett, Jakab Zoltán pedig bejutott a legjobb tizenhat közé. A soproni fiúkat Dávid András edző irányította. A tájfutó országos csapatbajnokságon Salgóvár térségében a SMAFC csapata hetedik lett, a szeniorok pedig másodikak lettek. A Petőfi-kupán Skerlecz Imola (SMAFC) második lett, míg Plájer Lajos (SMAFC) negyedik helyezést ért el. Vörös István a prágai Biliárd Grand Prix versenyen a középmezőnyben végzett, és ezzel az eredményével felkerült az európai ranglistára.
(Soproni Hírlap)


1967
Ünnepi ülésszak és kiállítás az egyetemen
A soproni Erdészeti és Faipari Egyetem a szocialista forradalom ötvenedik évfordulójának tiszteletére ünnepségsorozatot rendez. November 4-én az Ady Endre Művelődési Házban díszünnepség lesz, amelyen az ünnepi beszédet dr. Gunda Mihály, az egyetem pártszervezetének titkára mondja, majd dr. Pankotai Gábor rektor jutalmakat és kitüntetéseket nyújt át. Ugyanaznap délután 3 órakor tudományos ülésszakot rendez az egyetem a Bors László KISZ-házban. Dr. Pintér Ferenc tanszékvezető egyetemi docens Marxista filozófia és jelenkori természettudomány címmel tart előadást. Dr. Magyar János egyetemi tanár A szovjethatalom és az erdőgazdálkodás címmel, Hiller István tudományos főmunkatárs pedig a magyar–szovjet erdészeti tudományos kapcsolatok fejlődéséről értekezik. November 5-én a szovjet–magyar erdészeti tudományos kapcsolatok fejlődését bemutató kiállítást nyitja meg dr. Pántos György tanszékvezető egyetemi tanár az egyetem központi könyvtárának olvasótermében. (Kisalföld)

Törhetetlen fényképezőgép
Az angliai Birmingham legmagasabb épületének tetejéről a mélységbe ejtette FED fényképezőgépét egy szórakozott szovjet turista. Nagy volt a csodálkozás, amikor kiderült, hogy a mélybe zuhant FED-nek semmi baja nem történt. Az ütődéstől csupán a filmtovábbító rész rongálódott meg, a gép valamennyi mechanizmusa és optikai berendezése sértetlen maradt. (Kisalföld)  

1917

(hirdetés a Soproni Naplóban)

Összeállította:  Pluzsik Tamás

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...