Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ünnepi koncert a Páneurópai Piknik évfordulóján

Ünnepi koncert a Páneurópai Piknik évfordulóján

| Munkatársunktól | Kultúra

Sopronból elszármazott zenészekkel egészül ki a város szimfonikus zenekara a Páneurópai Piknik évfordulóján felcsendülő koncerten, augusztus 19-én a Fertőrákosi Barlangszínházban.

Maurice Ravel legnépszerűbb műve, a Bolero is felcsendül a Páneurópai Piknik évfordulójára szervezett koncerten, melynek szólistái neves zenekarok tagjai: bécsi, győri, pécsi, szombathelyi és budapesti zenekarokból is érkeznek művészek az ünnepi alkalomra. A zenészek közül sokan Sopronban kezdték pályafutásukat.

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy az egykor Sopronban élő zenészek elfogadták meghívásunkat, és erősítik ezen a koncerten a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekart. Velünk zenél majd a Budapest Jazz Orchestra vezetője, Kollmann Gábor, a Deutschmeister Regimentskapelle karnagya, Helmut Zsaitsits és a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarának első kürtöse, Keserü Péter is. – mondta el Kóczán Péter, a soproni szimfonikusok művészeti vezetője.

A Bolero mellett népszerű Bartók és Mascagni művek is elhangzanak majd, nyitányként pedig Kodály 100 éve született művét, a régi katonadalokra írt Magyar Rondót hallhatja a közönség.

A koncertről bővebb információ a www.barlangszinhaz.hu oldalon található.


Kapcsolódó cikkek

Krisztus hét szava a templomban

2018. 03. 14. | Munkatársunktól

Idén március 17-én, szombaton este 7 órakor a Jereván-lakótelepi Szent Imre-templomban csendül fel a Megváltónk utolsó hét szava a keresztfán című zenemű. A Soproni Tavaszi Napok keretében megrendezendő koncertre a belépés díjtalan.