Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ünnepi koncert a Páneurópai Piknik évfordulóján

Ünnepi koncert a Páneurópai Piknik évfordulóján

| Munkatársunktól | Kultúra

Sopronból elszármazott zenészekkel egészül ki a város szimfonikus zenekara a Páneurópai Piknik évfordulóján felcsendülő koncerten, augusztus 19-én a Fertőrákosi Barlangszínházban.

Maurice Ravel legnépszerűbb műve, a Bolero is felcsendül a Páneurópai Piknik évfordulójára szervezett koncerten, melynek szólistái neves zenekarok tagjai: bécsi, győri, pécsi, szombathelyi és budapesti zenekarokból is érkeznek művészek az ünnepi alkalomra. A zenészek közül sokan Sopronban kezdték pályafutásukat.

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy az egykor Sopronban élő zenészek elfogadták meghívásunkat, és erősítik ezen a koncerten a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekart. Velünk zenél majd a Budapest Jazz Orchestra vezetője, Kollmann Gábor, a Deutschmeister Regimentskapelle karnagya, Helmut Zsaitsits és a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarának első kürtöse, Keserü Péter is. – mondta el Kóczán Péter, a soproni szimfonikusok művészeti vezetője.

A Bolero mellett népszerű Bartók és Mascagni művek is elhangzanak majd, nyitányként pedig Kodály 100 éve született művét, a régi katonadalokra írt Magyar Rondót hallhatja a közönség.

A koncertről bővebb információ a www.barlangszinhaz.hu oldalon található.


Kapcsolódó cikkek

Alkonykapcsoló

Alkonykapcsoló

2018. 06. 27. | Munkatársunktól

A Várkerület Galériában mutatták be az elmúlt héten Turbuly Lilla Alkonykapcsoló című verseskötetét. A költővel Turbuly Éva beszélgetett. Az esten Jacsó Erika fuvolaművész működött közre.

 
Népzene és néptánc

Népzene és néptánc

2018. 06. 27. | Munkatársunktól

A több mint két évtizedes múlttal rendelkező Soproni Néptáncfesztivál 2018-ban is színvonalas produkciókkal, népzenei és világzenei koncertekkel várta az érdeklődőket a belvárosban az elmúlt hétvégén.