Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ünnepi koncert a barlangban

| Munkatársunktól | Kultúra

Sopronból elszármazott zenészekkel egészül ki a vá­­ros szimfonikus zenekara a páneurópai piknik évfordulóján felcsendülő koncerten, augusztus 19-én a Fertőrákosi Barlangszínházban.

Ravel Bolerója is hallható lesz a koncerten, melynek szólistái bécsi, győri, pécsi, szombathelyi és budapesti zenekarokból érkeznek.

– Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy az egykor Sopronban élő zenészek elfogadták meghívásunkat, és erősítik ezen a koncerten a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekart – mondta el Kóczán Péter, a soproni szimfonikusok művészeti vezetője. – Velünk zenél majd a Bu­­dapest Jazz Orchestra vezetője, Kollmann Gábor, a Deutschmeister Regimentskapelle karnagya, Helmut Zsaitsits és a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarának első kürtöse, Keserü Péter is.

A Bolero mellett népszerű Bartók- és Mascagni-művek is elhangzanak majd, nyitányként pedig Kodály 100 éve született művét, a régi katonadalokra írt Magyar Rondót hallhatja a közönség.

További információ az aláb­­bi oldalon található: www.barlangszinhaz.hu.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...