Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Újratervezett színházi évad

Újratervezett színházi évad

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Nem hirdet egyetemista, középiskolás, felsős, alsós és óvodás bérletet az idei szezonra a Soproni Petőfi Színház.

Az intézkedést azzal indokolták, hogy a koronavírus-járvány újra erősödik, így kiemelten figyelni kell az egészségmegőrzésre. Az oktatási intézményeknek a központi ajánlások szerint nem javasolják, hogy szervezett sport- és kulturális rendezvényekre vigyék a diákokat.  

– Alternatív megoldásokat javaslunk: matinékat fogunk tartani, amelyekre hétvégén a gyerekek a szüleikkel, a járványügyi előírásokat betartva el tudnak jönni. Kisebb térben tartandó előadásokat az iskolákban vagy a színházban le tudunk bonyolítani – mondta Pataki András, a színházat üzemeltető Pro Kultúra vezetője.

Az igazgató–főrendező tájékoztatása szerint a felnőtt bérletek első részében nincs változás, így október közepén lesz a premiere A padlás című musicalnek, majd ezt követően a Stabat Mater című táncmű, illetve Hubay Miklós: Római karnevál című színpadi játékát mutatják be. Németh László: Széchenyi című történelmi drámája, valamint Az Isten komédiása című misztériumjáték átkerült a következő évadra, helyettük Goldoni: Mirandolina című komédiáját, valamint Ábrahám Pál: Bál a Savoyban című revü operettjét mutatják be, valamint jegykedvezménnyel egy választható barlangszínházi előadást tekinthetnek meg a felnőtt bérlettulajdonosok.

Kapcsolódó cikkek