Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újratervezés után siker
Nagy siker volt a Mesés musicalek című előadás a fertőrákosi barlangszínházban Fotók: Soproni Petőfi Színház – Szita Márton

Jubileumi, különleges évad a barlangszínházban

Újratervezés után siker

| Munkatársunktól | Kultúra

A közönség felállva ünnepelte Vastag Tamás barlangnyitó Sinatra-koncertjét és a Soproni Petőfi Színház saját produkcióját, a Mesés musicaleket a fertőrákosi barlangszínházban az augusztusi startnál. Különleges a játszóhely 50. évada, az előadások vonzzák a nézőket.

A fertőrákosi barlangszínház idei, jubileumi évada a világjárvány miatt különlegesre és emlékezetesre sikerül. A tavaszi jegyfoglalások azt jelezték, hogy kiváló szezon előtt áll a játszóhely, a meghirdetett teljes programra rohamtempóban érkeztek a foglalások.

A soproni színházat és a fertőrákosi barlangszínházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. minden járvánnyal összefüggő változásra igyekezett azonnal reagálni. Három kulturális intézkedési tervet hoztak, az előadásokat átcsoportosították, új produkciókat hívtak meg. A nézők folyamatosan érdeklődtek, a közönség nem pártolt el a barlangszínháztól.

Az évadot a Szuperhősök hangversennyel köszöntötte június 27-én a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar. A hivatalos barlangnyitó koncerten augusztus 1-jén majdnem telt ház várta Vastag Tamást, aki Frank Sinatra szellemiségét idézte meg zenekaros kísérettel. Ezután a soproni teátrum saját bemutatóját, a Mesés musicaleket francia és magyar sztárénekesekkel hét alkalommal láthatták az érdeklődők. Összesen csaknem ötezren látták a Disney-rajzfilmek slágereire épülő show-t. Ez a produkció volt a kőszínházi bérletes nézőknek a pótlás és ajándék a tavasszal elhalasztott két bemutatóért (A padlás, Stabat Mater).

Az István, a király előadás koncertturnéja Feke Pálékkal olyan érdeklődést váltott ki, hogy gyakorlatilag tavasszal pár nap alatt elfogytak a jegyek az augusztus 22-re hirdetett előadásra.

Új programként érkezett Kovács András Péter humorista önálló estje, ez augusztus 29-én lesz. A barlangszínház színpadán szerepel szeptember 4-én a Margaret Island együttes, majd 6-án Balázs Fecó Maradj velem című műsorát tekinthetik meg a nézők.

Fertőrákoson búcsúzik a közönségtől a Valahol Európában musical stábja szeptember 10-én és 11-én. Összesen három alkalommal látható az elmúlt évad sikere. Minden jegy elkelt ezekre az alkalmakra.

A barlangzáró bulit szeptember 12-én a Budapest Bár tartja. Ám ezzel még nem zárja be kapuit teljesen a játszóhely. A sokak által várt Nikola Tesla életéről szóló nagyszabású musical a Tesla – Végtelen energia című produkció szeptember 19-én, szombaton délután három és este nyolc órakor látható Fertőrákoson. 

Biztonsági előírások – Maszk és hőmérőzés

A koronavírus terjedésének csökkentése érdekében a Pro Kultúra újabb óvintézkedéseket hozott a nézők és a dolgozók biztonsága érdekében. A kézfertőtlenítési lehetőségek további növelése, a közösségi forgalmi terek még intenzívebb tisztítása mellett már testhőmérsékletet is mérnek a céghez tartozó kulturális intézményeknél. A nézőknek kimondottan ajánlják a maszkviselést. Az események előtt és után fokozatosan, zsiliprendszerszerűen zajlik a közönség mozgatása.

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...