Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Újévi köszöntő - videó

Újévi köszöntő - videó

| Munkatársunktól | Kultúra

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar televíziós koncertjével a Sopron Balett közreműködésével üdvözli a 2021-es esztendőt január 1-én este. A nézők dr. Farkas Ciprián polgármesteri köszöntőjének részeként láthatják a korábban elkészült felvételt.

A járványhelyzet miatt a szimfonikusok az újévköszöntő hangversenyt nem tartják meg a Liszt Ferenc Kulturális Központban. A szervező Pro Kultúra azonban nem szerette volna, hogy ez a hagyomány megszakadjon, ezért több kamerával televíziós formában rögzítették a zenekar előadásában Kóczán Péter vezényletével Mozart Sinfonia Concertante zárótételét és Gounod Faust-keringőjét. Utóbbiban részt vesz a Sopron Balett társulata, akik valcert táncolnak az operából ismert feldolgozásra.

Felvételek készültek a Szent Mihály-templomban, a Lenck-villában, a Petőfi Színházban, s feltűnik a képsorokon a fertőrákosi barlangszínház. 

Kapcsolódó cikkek

Az év ütőhangszerese: Horváth Kornél

Az év ütőhangszerese: Horváth Kornél

2021. 01. 04. | Munkatársunktól

Horváth Kornél nyerte el az év dzsessz-ütőhangszerese címet a magyarjazz.hu portál első ízben megtartott közönségszavazásán. A lövői születésű, Sopronhoz sok szállal kötődő népszerű, Kossuth-díjas zenész, a SopronDrum alapítója és művészeti vezetője örül ennek az elismerésnek és már nagyon várja, hogy jövő nyáron egy hétvége alatt három világsztár és velük együtt tizenhárom Grammy-díj érkezzen a fertőrákosi barlangszínházba az Európában egyedülálló fesztiválra.