Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Új Zsirai kötetek

| P. Horváth László | Kultúra

A közeljövőben két új verseskötete is megjelenik Zsirai Lászlónak. A soproni születésű költő szeptemberben közönségtalálkozót tart a Széchenyi István Városi Könyvtárban.

Termékeny időszakot tudhat maga mögött Zsirai László, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett költő, szerkesztő, irodalomszervező. Válogatott és új verseiből két kötetet is összeállított. A soproni Tűztorony festményével (az alkotást Resánszky Mária készítette)a borítóján jelenik meg a Hűséggel mért időben című könyve. Emellett ugyancsak szeptemberben lát napvilágot a Szívünk imádsága című verseskötete is. 

– Régi vágyam válik valóra kora ősszel, hogy ismét visszatérhetek a szülővárosomba – mondta lapunknak Zsirai László. – Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Petőfi Irodalmi Múzeum „Köszönjük, Magyarország!” pályázatának hála Sopron mellett még három másik, az életemben meghatározó szerepet játszó városban tarthatok az életutamat bemutató közönségtalálkozót. Várom a hazalátogatás időpontját, hiszen Sopronba már régóta hívnak, s nem mellesleg hiányzik a város hangulata, miként az is, hogy ismét felidézhessem a gyermek- és ifjúkorom meghatározó élményeit.

Zsirai László 1973 óta publikál rendszeresen, eddig több mint háromezer írása jelent meg. Igaz, érettségi után elkerült Sopronból, de szülővárosát nem felejtette. Írásait rendszeresen publikálja különféle irodalmi folyóiratokban, újságokban, mint például a Keresztény Életben, a Bécsi Naplóban, s rádiókban. Emellett gyakran kap megbízást könyvek szerkesztésére, korrigálására. Legutóbb Ladányi András Rétközi-tó című fotóalbumának szövegét gondozta.

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...