Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Új Zentai-regény

| Munkatársunktól | Kultúra

A közelmúltban jelent meg a Soproni Füzetek főszerkesztőjének, Zentai Lászlónak a Rebeka, meg az a 66. senki odafönn című regénye, mely a kilencedik kötete a Szilasligeten élő, de erős soproni gyökerekkel és kötődéssel rendelkező szerzőnek.

– Második regényemmel nem akartam senkit sem megbántani, de arra feltétlen rá akartam világítani, hogy a kivagyiság, a gőg, az irigység, a másik ember lenézése a legnagyobb gonoszság forrása, a valódi bűn kezdete – fogalmazta meg a regény két párhuzamos szálon futó cselekményének alapgondolatát Zentai László. A szerzőtől azt is megtudtuk, hogy már elkezdte írni következő, harmadik regényét is, melyről mindössze annyit árult el, hogy szülővárosának, Sopronnak a közelmúltjából olyan példaértékű, nagyrészt személyes és családi emlékeken alapuló történeteket szeretne papírra vetni, melyek a fiatalabb generáció számára minden bizonnyal ismeretlenek.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...