Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Tűzzománc fohászok

| Huszár Judit | Kultúra

Fohászaim címmel nyílik meg Stekly Zsuzsa zománcképeinek kiállítása. A tárlat április 17-től egészen április 29-ig látható a Liszt-központban.

Összesen ötven, a húsvét ünnepköréhez illő zománcképpel készül soproni kiállítására Stekly Zsuzsa. A bonyhádi zománcműves most először mutatkozik be városunkban, alkotásai között asztallap méretű képek is szerepelnek.  

– 1973 óta, tehát 46 éve napi rendszerességgel játszom a tűzzománccal – nyilatkozta lapunknak a művész. – Talán négyéves lehettem, amikor apám elvitt a munkahelyére, a bonyhádi zománcgyárba, ahol az izzó kemence látványa és a hatalmas kádakban lévő zománcok elvarázsoltak. Ez a szerelem azóta is tart. A soproni a 287. kiállításom, amelyet Soltra E. Tamás szobrász- és éremművész nyit meg, aki a pécsi középiskolában osztálytársam volt.

A tárlat azért kapta a Fohász címet, mert Stekly Zsuzsa számára minden alkotás egy fohász, a Teremtő dicsérete.

Stekly Zsuzsa: Örömhír

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.

Elindult a barlangszínházi szezon

Elindult a barlangszínházi szezon

2020. 08. 04. | Munkatársunktól

Felállva ünnepelte a közönség Vastag Tamás My Way című koncertjét a fertőrákosi barlangszínház nyitányán. Frank Sinatra szellemiségét idézte meg a fiatal énekes, aki vendégül hívta Stéphanie Schlessert és Papp Attilát duett, s szólószámokra, Horváth Tamás trombitást, táncosokat, valamint a műfaj kiemelkedő magyarországi zenekarát, a Stúdió 11 Ensemble formációt.