Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Tündérek és manók idei seregszemléje
Idén is tündér- és manójelmezben várják a gyerekeket, családokat a fesztiválra. Fotó: Soproni Téma-archívum

Tündérek és manók idei seregszemléje

| Munkatársunktól | Kultúra

Gőzerővel készülnek a Tündérfesztivál szervezői. Sopron legnagyobb gyerekprogramja idén is kétnapos lesz, június 26-án és 27-én rendezik meg az Erzsébet-kertben.

A hűség a legfontosabb motívuma az idei, sorban a 14. Tündérfesztiválnak. A gyerekek különböző katonai táborokban ismerhetik meg a város történelmét, valamint számos kutyás programon is részt vehetnek. Lesz lábnyomkereső, bábos–dalos előadást is láthatnak az ebekről, valamint találkozhatnak őshonos magyar kutyákkal. Idén is megrendezik a viseletversenyt, a tündérek és manók bemutatkozása szombaton 11 órakor lesz a színpadon, majd a zsűri rövid tanakodás után eredményt is hirdet. Külön kategóriában indulnak az aprócska (6 évesnél fiatalabb) tündérek és a manók, valamint a nagyobbacskák. Díjazzák a családi jelmezeket, és az idén külön elbírálásban részesülnek a jelmezes kutyusok is.

Újdonság, hogy a Tündérfesztiválnak idén lesz saját rádiója, amelyet a fesztivál ideje alatt a 103.2-es frekvencián vagy interneten is lehet hallgatni. A Manórádió készítői számítanak a kisebb-nagyobb segítőkre is, Ordibátor című rovatukban elmondhatják kedvenc versüket, meséjüket, vagy eldalolhatják a nótájukat a jelentkezők, a Manóüzi kívánságműsorban dalokkal is üzenhetnek a gyerekek, de felvehetik és beküldhetik a saját kutyájuk ugatását is.

A Tündérfesztivál szervezői a hatályos jogszabályokhoz igazodnak: mivel 500 fő feletti szabadtéri rendezvényről van szó, a felnőtt kísérők védettségi igazolvánnyal léphetnek be a program területére. 

Kapcsolódó cikkek