Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Tetszenek önnek a karikatúrák?

| Munkatársunktól | Kultúra

Megkérdeztük a soproniakat.

Hajtó György:  Magamról még nem csináltattam karikatúrát, és nem is tervezem, hogy valaki ilyen módon mutasson görbe tükröt nekem. A soproni Szénási Ferenc munkáit ismerem, és jónak is tartom a torzrajzait.


Farkas István:  Egyszer, még nagyon régen, úgy húsz évvel ezelőtt a Balaton partján járva az egyik utcai rajzoló készített rólam karikatúrát. Tetszett amit csinált, s amíg dolgozott, végignézhettem, hogy miként áll össze az apró vonásokból a rajz.


Maksai Sándor: Néhány évvel ezelőtt Győrben készíttettem magamról egy arckarikatúrát. Az ügyes rajzoló szerintem jól eltalálta a karakterem. Ha időm engedi, az interneten nézegetem színészek, hírességek karikatúráit is.


Csüllög Anna:  Rólam még nem készült karikatúra. Érdekesnek tartom viszont a karikaturisták művészetét. Olyan apró részleteket is észrevesznek, amelyeket ha kinagyítanak és eltorzítanak, akkor elgondolkodtató alkotások készülnek.


Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...