Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Tavaszi tárlat
A megnyitón Jakabné Tóth Márta, a Soproni Képzőművészeti Társaság alelnöke és Keresztény Richárd elnök Fotó: Németh Péter

Tavaszi tárlat

| Munkatársunktól | Kultúra

Soproni Képzőművészeti Társaság huszonhárom tagjának negyvenegy alkotása látható a Várkerület Galériában az elmúlt hétvégén megnyílt tavaszi tárlaton.

AA munkák fő témája – az évszakhoz igazodva – az éledező természet, az üde zsongástól áthatott környezet. Mint azt Keresztény Richárd elnöktől lapunk megtudta, a kiállításon a negyven aktív taggal működő társaság négy új csatlakozójának képeit is bemutatták. A technikák változatosak: a fametszetek mellett pasztell-, olaj-, akvarell­munkákat is láthat az érdeklődő. Az elnök hozzátette: idén a tervek szerint tizenöt jelentősebb kiállítást szeretnének megtartani helyben, illetve a meghívásoknak is eleget tesznek majd, így az alkotók munkái eljutnak például Győrbe és Kőszegre. 

A tárlat április 12-ig, vasárnapig munkanapokon 15–17 óra között tekinthető meg.

Kiállítás a Toronyban

A Torony Galériában látható a Németh Erika szobrászművész egyéni kiállítása. Az esemény különlegessége az volt, hogy a kiállítást Nagy Zsuka Ratkó József-díjas költő nyitotta meg, akinek Pigment című verseskötetéhez készültek a kiállított művek.

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.

Szívében hozta el Indiát

Szívében hozta el Indiát

2020. 09. 16. | Benke Éva

Soproni lány. Színes, mély, sokoldalú, mint a tanulmányai, munkái. Festőművész és hangmasszőr, tárlatvezető és varrónő, aki Indiáig utazott, hogy jobban megismerje önmagát. Marton Zsanettel beszélgettünk.