Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Szolnoki Tibor nagy alakítása

| Munkatársunktól | Kultúra

Szolnoki Tibor Higgins professzort alakítja a My Fair Lady című musicalben. A színész örül, hogy ismét Sopronban játszhat.

– Egy, a saját rögeszméjébe zu­­hant, makacs, a világban va­­kon járó, öntelt férfit alakítok – mondta Szolnoki Tibor, aki Hig­­­­gins professzor szerepét formálja meg a My Fair Lady című musicalben a Soproni Petőfi Színházban. – Ahogy Michelangelo meglátja a márványtömbben a szobrot, úgy látja meg Higgins a kö­­zönséges, tanulatlan virágáruslányban a hercegnőt. Minden eszközzel, kegyetlen céltudatossággal kezdi fa­­ragni, tanítani a lányt. Érdekes, izgalmas,feladat ez.


A szolnoki és a soproni színház koprodukciójának köszönhetően Szolnoki Tibor életében először játszhatja el ezt a szerepet a két teátrumban. Szolnokon hármas szereposztásban, Sopronban pedig váltótárs nélkül.

– Minden partner és minden társulat különbözik egymástól, más személyiségek, más emberek alkotják a stábot. Így én is más megoldásokat találok a kö­­zös játék közben. Elölről kezdem a szerep felépítését, meg­­­­­küzdve a karakterrel. Minél többet foglalkozom vele, annál mélyebb rétegei tárulnak fel a sze­­mélyiségnek – hangsúlyozta a Jászai Mari-díjas színművész, aki szerint G. B. Show Pygmalion című remekműve alapján készült musical rávilágít a tehetség és a tanulni vágyás csodájára.

Szolnoki Tibor örül annak, hogy ismét játszhat a soproni szín­­­­­­házban. Az Evita, a Csárdáskirálynő és A bábjátékos című zenés darabok sikere után várja a közönséggel való találkozást. Ahogy megfogalmazta: ő Sopronba mindig hazajön, a színház pedig az otthonává vált.

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...