Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Szokolay emlékhangverseny

| Munkatársunktól | Kultúra

Idén immár másodszor hirdette meg a Szokolay Sándor Alapítvány a Szokolay ­InspirArt Zeneszerzőversenyt. A felhívásra 21 éves kor alatt, három korcsoportban lehetett nevezni.

Szokolay Orsolya, a Kossuth-díjas Szokolay Sándor lánya, a zeneszerző hagyatékának kezelője lapunknak elmondta: a versenyre negyvenkettő pályázó jelentkezett. A Hollós Máté zeneszerző vezette szakmai zsűri tíz díjat, nyolc dicséretet ítélt meg, a Szokolay Sándor Alapítvány további elismerésekkel jutalmazta a fiatal tehetségeket. 

A 13 év alattiak számára meghirdetett versenyt Váray Domonkos nyerte meg. A 13–17 éves korosztály első díját Nagy Sebestyén szerezte meg. A 17–21 évesek között pedig Virág Anna lett első helyezett.

Most először adták át a Szokolay Hűség díjakat is. A díjazottak a soproni születésű Horváth Ottó, a szintén soproni dr. Szilágyi László, valamint dr. Szeles Endre és felesége, Matyi István, posztumusz Csapó Etele.

Az ünnepség után a Zeneakadémia Nagytermében, a Magyar Karácsony hangversennyel emlékeztek a hat éve elhunyt ­Szokolay Sándorra. 

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...