Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Színpadon a János vitéz

| Munkatársunktól | Kultúra

Novák Ferenc, a magyar népzenei élet legendás 86 éves koreográfusa, rendezője, etnográfusa is ellátogatott a marosvásárhelyi Maros Művészegyüttessel az általa színpadra állított János vitéz című produkció próbájára és első soproni előadására a Petőfi Színházban.

 Az óvodás, alsós és felsős bérletes közönség összesen 17-szer láthatja a Petőfi Sándor művéből készült mesetáncjátékot.


Novák Ferenc több mint tíz évvel ezelőtt a Honvéd Táncszínházzal alkotta meg az előadást, amelyet aztán Marosvásárhelyen a Maros Művészegyüttessel is színre vitt nagy sikerrel.

A szöveget a fia, Novák Péter írta, a zene pedig Rossa László munkája. A díszlet és a jelmez Bandi Kati és Imrik Zsuzsa nevéhez fűződik.
A nemzet művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Erkel-díjas, érdemes művész úgy gondolja, a János vitéz ebben a formájában, a tánc nyelvén is ugyanazt kell, hogy jelentse a közönségnek, mint amit az eredeti Petőfi-mű, hiszen egy örök érvényű mesés történet ez. Gyermek, felnőtt találhat benne igazi örömet, tanulságot, színházi élményt.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...