Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Színpadi siker az USA-ban

| Cziráki Viktória | Kultúra

Hollywoodban bemutatták Ubrankovics Júlia közreműködésével a Fefu és barátai című színpadi előadást. A Los Angeles-i LA Weekly és más lapok a soproni származású színésznő alakítását dicsérik.

– A mostani darab, a „Fefu és barátai” egy kubai–amerikai írónő munkája, amit 1977-ben írt, de maga a történet 1935-ben játszódik – mesélte Ubrankovics Júlia. – Nyolc nő történetét me­­séli el, akik egy adománygyűjtő est megbeszélésére gyűlnek össze. A felszínen üde, vidám – mélységeiben viszont feszültséggel és elfojtásokkal teli darab, amelynek elég drámai az üzenete. 

Ubrankovics Júlia játékáról a LA Weekly, a LA Times, a Dis­­co­­ver Hollywood is na­­gyon elismerően írt. Mint fo­­gal­maztak, játéka lenyűgöző, és az ő értelmezése „szépen ad testet a drá­­ma legsötétebb és leglíraibb” részeinek.

– Én pro­­ducere és egyik főszereplője vagyok a darabnak. Azért is különleges produkció, mert a hely­­szín a Frank Lloyd Wright által tervezett hollywoodi villa, a Hollyhock Ház, amelyet egy dúsgazdag művészetpártoló nő, Alain Barnsdall epíttetett 1919–1920-ban. Az előadás a vil­­la szobáiban játszódik, a né­­zők részesei a térnek, sőt egyes jeleneteket egyik helyről a másikra haladva néznek meg. Számomra hatalmas siker ennek a részese lenni.

Júlia Toys: A Dark Fairy Ta­le című előadással turnézik Európában, a darab idén részt vesz az Avignoni Színházi Fesztiválon és az Off Broadway-en New Yorkban.

– Magyarországra is hazajövök a nyáron. Avignon és New York mellett idén otthon is sokat dolgozom. Szerepelni fogok több nemzetközi produkcióban és egy új magyar filmsorozatnak is főszereplője leszek – zárta Ubrankovics Júlia.

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...