Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Színházi találkozó

| Munkatársunktól | Kultúra

Nemzeti és Nemzetközi Amatőrszínházi Fesztivált tartanak Sopronban szeptember 20–25. között.

A másodszor életre hívott Progress Sopron című találkozó versenyprogramjában öt ország (Csehország, Szlovákia, Oroszország, Horvátország és Magyarország) nyolc csoportja vesz részt. A rangos seregszemlét idén a magyar demokrácia ünnepének, a páneurópai pikniknek és a vasfüggöny lebontásának 30. évfordulója jegyében rendezik meg.

Az előzetes felhívásra harminc csoport jelentkezett, s a szakmai zsűri közülük választotta ki azokat a produkciókat, amelyeket majd láthat a közönség. A fesztivál hivatalos megnyitója szeptember 20-án, pénteken este fél nyolckor lesz a Liszt-központban, majd este nyolctól kezdődik a magyar zenei élet kiválóságaival a Progjazz dzsesszkoncert.

A Progress Sopron izgalmas kísérőprogramjaként az Újvidéki Színház Danilo Kiš művéből készült Borisz Davidovics síremléke című előadása a Soproni Petőfi Színházban szeptember 21-én, szombaton, a magyar dráma napján vendégeskedik a városban. A fesztivál zárónapján, szeptember 25-én, szerda este kilenckor a Liszt-központban kezdődik a Progress díjkiosztó gálája. A találkozó részletes programja a www.soproniszinhaz.hu weboldalon érhető el.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...