Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Szereti a komolyzenét?

| Munkatársunktól | Kultúra

Megkérdeztük a soproniakat.

Okruczky Gusztáv:  Igen, hallgatok komolyzenét. A munkahelyen sokszor tartok tematikus napokat. Olyankor például főként a saját válogatásaimban megtalálható dzsessz, funky stílusú zenék szólnak. A hétvége felé közeledve a lazulósabb bluest hallgatom.


Borbély Annamária: A zenében „mindenevő” vagyok. A komolyzene mellett szólhat a pop, a rock, a heavy metál. Esténként, kikapcsolódásképpen pedig nyugtató, lélekemelő zenéket hallgatok. Korábban jártam koncertre, de most minden időmet leköti a gyereknevelés.


Okruczky Erzsébet:  Napközben, amikor dolgozom, a rádió szól; az adón főként a régi klasszikus, retró számok mennek. Komolyzenei koncerten mostanában nem voltunk, de könnyűzenein, például Giorgio Moroder fellépésén igen.


Duschanek Zsófia:  Amikor van időm, akkor igen, hallgatok klasszikus zenét: legtöbbször dzsesszt és operettet. Igaz, Mozart is a kedvenceim közé tartozik. Legutóbb pedig egy kellemes dzsesszkoncerten voltam.


Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.