Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Sopron támogatja Győr pályázatát

| Munkatársunktól | Kultúra

Győr pályázatát – miszerint 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa szeretne lenni – Sopron is támogatja.

 Az erről szóló megállapodást az elmúlt héten írta alá dr. Fodor Tamás polgármester a megyeszékhelyen. A támogatók mellé felsorakozott a Pannonhalmi Főapátság, a győri Széchenyi István Egyetem, a Kereskedelmi és Iparkamara, a fertődi Esterházy-kastély, a nagycenki Széchenyi-kastély és a Fertő–Hanság Nemzeti Park is.


Dr. Fodor Tamás elmondta, megtisztelő, hogy Győr partnere lehet a leghűségesebb város ebben a rangos megmérettetésben, hiszen a cél közös, a kulturális értékeink bemutatása mindnyájunknak fontos. Hozzátette, Sopron csodálatos környezetével és olyan kulturális és művészeti értékeivel tud segíteni, mint a Soproni Ünnepi Hetek vagy a barlangszínház páratlan miliője.

– Kívánjuk, hogy járjon sikerrel Győr, ami az egész térség presztízsét növelné – zárta szavait a polgármester.
Az ünnepségen Győr város kulturális kisfilmjét Burai Zsolt és zenésztársai élőben kísérték az erre az alkalomra írt zeneművel. A programban a Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei működtek közre.

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.