Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sikeres barlangszínházi évad

| Munkatársunktól | Kultúra

A barlangszínházon nem fogott a járvány. Az idei csonka évadban több mint 13 ezren nézték meg az előadásokat.

Minden idők legmagasabb havi látogatottságát érték el a fertőrákosi barlangszínházban azzal, hogy több mint 7000 fő járta be egy hónap alatt ezt a különleges helyszínt. Duplájára nőtt a családok jelenléte a játszóhelyen, és mintegy ötven százalékkal emelkedett az egyéni belépőjeggyel érkezők száma.  

– A járványügyi feloldások után kilencvennyolc százalék feletti volt az előadások látogatottsága – tudtuk meg Horváth Viktortól, az üzemeltető Pro Kultúra értékesítési vezetőjétől.

A barlangszínház június végén nyitotta meg kapuit és most hétvégén a Tesla musicallel zárt. Az idei szezonból több produkciót halasztottak vagy toltak el egy évvel, viszont a megtartott előadások szinte mindig telt házzal zajlottak. Idén óriási sikert ért el a Mesés musicalek, a soproni teátrum saját produkciója és a Valahol Európában musical stábja a barlangszínházban, csakúgy, mint az István, a király koncert sztárjai. A rocklegendák, Balázs Fecó és Demjén Ferenc is vastapsot kaptak, akárcsak a Budapest Bár és a Frank Sinatra szellemiségét megidéző Vastag Tamás. A Dohnányi Restart komolyzenei bérlet is beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Összességében a nem teljes évadban a fertőrákosi barlangszínházat 13.708-an, a témaparkot, amely szeptember 21-én zárt, 22.057-en látogatták. A következő szezon műsorára november 2-től lehet majd jegyet váltani, a programot a tervek szerint rövid időn belül meghirdetik.

A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház ugyan egyelőre bezárja kapuit a látogatók előtt, de a munka nem áll meg. Egy uniós pályázatból a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Zrt.-vel együttműködve olyan fejlesztés indulhat meg, amely innovatív megoldásokkal mutatja be a turisztikai látnivalókat, valamint egy új koncertterem – Dohnányi nevével fémjelezve – jöhet létre.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...