Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Segítő karácsonyi hangok
A Fidelissima Vegyeskar negyedik éve ad jótékonysági koncertet Fotó: Mike Arnold

Segítő karácsonyi hangok

| Munkatársunktól | Kultúra

Különleges homokfestéssel kísért adventi jótékonysági koncertet tart a Fidelissima Vegyeskar. Az énekeseket december 8-án 17 órától lehet meghallgatni az evangélikus templomban.

A soproni kórus már negyedik éve szervezi meg karácsonyi fellépését. A szándék most is nemes, a koncert bevételét és az összegyűlt adományokat a hat soproni, fogyatékossággal élő és/ vagy hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó intézmény támogatására fordítják. Segítik a Cseresznyevirág Gyermekotthont, a Doborjáni Ferenc EGYMI és „Erdei” különleges gyermekotthont, a Gyermekek Átmeneti Otthonát, a Kozmutza Flóra EGYMI-t, a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonát, valamint a Tóth Antal EGYMI-t. 

Idén különböző népek kedvenc karácsonyi énekeit adják elő eredeti nyelven – összesen 18 nemzet 19 énekével ismerkedhet meg a közönség a koncerten (ahol Szilágyi Miklós vezényel). A szöveg megértést a Digitalsand munkatársainak homokfestése fogja segíteni. Meglepetésként a kórustagok és gyermekeik többféle hangszerrel teszik hangulatossá, színessé a hangversenyt. Ahogy az előző években, idén is ingyen meghallgathatják a koncertet a gondozott gyermekek és kísérőik. A támogatói kártyákat (amelyek belépőjegyként is funkcionálnak) az intézményeknél, a kórustagoknál, a Cédrus Könyvesboltban, valamint a koncert előtt egy órával a helyszínen is meg lehet venni. A támogatói kártya ára 1900 forint, de minden további adományt hálásan köszönnek a gyerekek nevében!

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.

Segítség a felvételihez

2020. 05. 27. | Munkatársunktól

A pandémiás helyzetben a művészeti felsőoktatási intézmények is kénytelenek voltak változtatni felvételi eljárásrendjükön. A budapesti Zeneakadémia idén videókat kér a jelentkezőktől. A Pro Kultúra azzal segíti a Sopronból induló jelentkezőket, hogy a Liszt-központban készíthetik el ezeket a felvételeket.