Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Programok a barlangban
A Bagossy Brothers Company koncertjével kezdődött a szezon a fertőrákosi barlangszínházban. Fotó: Filep István

A tündérfesztivált a tervek szerint a június 26–27-i hétvégén tartják

Programok a barlangban

| P. Horváth László | Kultúra

A Soproni Ünnepi Hetek programjainak jelentős részét idén a fertőrákosi barlangszínházban tartják meg. A kisgyerekes szülők számára fontos hír: a tündérfesztivál nem marad el!

– Folyamatosan figyeljük a járványügyi intézkedéseket annak érdekében, hogy a programjainkat a mindenkor hatályos előírásoknak megfelelően tarthassuk meg – mondta lapunknak Kóczán Péter, a Pro Kultúra Nonprofit Kft. kulturális igazgatóhelyettese. – A jelenlegi szabályozás szerint a zárt térben tartott kulturális rendezvényeken csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A szervezőnek pedig úgy kell megoldania a beléptetést, hogy csak az mehessen be, aki felmutatta az igazolványát.

Kóczán Pétertől megtudtuk, az idei Soproni Ünnepi Hetek programjainak jelentős részét a barlangszínházban tarják.

– A terveink szerint június 4-én, pénteken avatjuk fel a barlangszínházban a Dohnányi-termet – folytatta a kulturális igazgatóhelyettes. – Az új, interaktív kiállítás keretében hét városunkhoz kötődő zeneszerző élete, munkássága lesz megismerhető. A tárlatot a témapark nyitvatartási idejében lehet látogatni. A barlang következő eseménye a június 12–13-án megtartandó Sopron Classic lesz. Ennek keretében a Bánk bán című operát és a Carmina Buranát láthatja a közönség. A Sopron Balett és az Európa Balett közös produkciójában június 26-án, szombaton egy szenvedélyes, barokk tematikájú balettet mutatunk be. A kórusünnep időpontja július 10. A Sopron Drum ütős- és dzsesszfesztivált július 16–17-én tartjuk meg.

Kóczán Péter kiemelte: az biztos, hogy a június 26–27-i hétvégén az Erzsébet-kertben megtartják a tündérfesztivált. Az idei tematika illeszkedik a Sopron 100 programsorozatába. Azaz az 1921-es népszavazás eseményeit mesélik majd el a gyerekeknek.

Elkezdődött a szezon a barlangszínházban

Az elmúlt hétvégén telt ház előtt tartották meg a Bagossy Brothers Company koncertjét. A barlangszínház következő rendezvénye a június 4-i „My Land” Recirquel produkció lesz. A szezont várhatóan szeptember 5-én az Ötórai hangolóval zárják. 

Kapcsolódó cikkek