Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Pillanatok lenyomatai
A Soproni Fotóklub 14 tagja és két vendégművész képeit állították ki a Várkerületen Fotó: Griechisch Tamás

Az alkotók szeretnének iránymutatást is adni

Pillanatok lenyomatai

| Huszár Judit | Kultúra

Tizenhat fotós 200 képét láthatták az érdeklődők péntektől vasárnapig a Várkerületen. A Soproni Fotóklub 2003 óta szabadtéri kiállítással ünnepli a magyar fotográfia napját.

Az elmúlt évben készített képeiket állították ki a Soproni Fotóklub tagjai a Várkerületen. – Ez a negyedik év, amikor a Mária szobor környékét töltöttük meg képekkel, korábban a Széchenyi téren, illetve a Fő téren rendeztük meg a tárlatot – mondta lapunknak Hipságh Gyöngyi, a fotóklub elnöke. – A klubunk aktív tagjai közül 14-en mutatkoztak be, illetve két vendégművész: ­Baán Katalin ceglédi és Tálos Péter győri fotós alkotásait láthatták az érdeklődők, valamint bemutattuk a VII. Soproni Fotópályázaton elfogadott képeket is.

Az alkotók 20 képet választottak ki az elmúlt év „terméseiből”, így több természet- vagy épületfotó, de portré is került a paravánokra.

– Azért fontos nekünk ez a tárlat, hogy egyrészt lássák a városban az alkotásainkat, másrészt szeretnénk, ha a fotográfia a művészetek között a méltó helyére kerülne – folytatta Hipságh Gyöngyi. – Úgy látjuk, hogy Magyarországon még nincs olyan megbecsülése ennek az alkotási módnak, mint külföldön. Szeretnénk a szó jó értelmében ízlést formálni, és iránymutatást adni az amatőröknek is.

– Mindig is fontos volt Sopron számára az alkotóközösségek támogatása – ezt már dr. Farkas Ciprián mondta a kiállítás pénteki megnyitóján. A városi tanácsnok hangsúlyozta, hogy a soproni volt az országban az első fotóklub, amely 1906-ban alakult meg, és azóta is töretlenül dolgoznak azon, hogy megörökítsék képeiken a pillanatot.

Elismerés: A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségétől a kiváló művész platina fokozatát vette át Hipságh Gyöngyi. A Soproni Fotóklub elnöke a magyar fotográfia napja alkalmából rendezett országos ünnepségen kapta meg az elismerést. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...