Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Padlás – több mint mese
Nagy siker volt a Padlás című előadás a Soproni Petőfi Színházban Fotó: Pluzsik Tamás

Padlás – több mint mese

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Felállva ünnepelte a közönség a Padlás című félig mese, félig musical vasárnap esti soproni bemutatóján az alkotókat, akik bérletszünetben, a premiert megelőzően mutatták be ezt a generációkat összekötő történetet.

A darabbal elindították a Soproni Petőfi Színház 2020–2021-es színházi évadát.  

– Úgy gondolom, a közönség is megérezte, hogy a most bemutatott Padlás talán több, mint egy mese, mely két szerelmes fiatal és négy, a túlvilágot kereső szellem történetét mondja el – hangsúlyozta Pataki András, a darab rendezője. – Előadásunk különlegessége, hogy a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar több tagjának részvételével zenekaros kísérettel szólalnak meg az elmúlt évtizedek során slágerré vált dalok. A szimfonikus zenekari átiratot maga a zeneszerző, Presser Gábor és Holló Aurél, az Amadinda együttes tagja készítette. Ebben a formában az 1988-as vígszínházi ősbemutató óta még nem játszották a Padlást.

A főbb szerepekben Papp Attilát (Rádiós), Molnár Anikót (Süni), Szőcs Erikát (Mamóka), Marosszéki Tamást (Barrabás–Révész), Savanyu Gergelyt (Herceg), Orbók Áront (Lámpás), Kisfaludy Zsófiát (Kölyök), Kiss Norót (Melökő), Major Zsoltot (Témüller), Kovács Frigyest (Detektív) és Rovó Pétert (Üteg) láthatja a közönség, valamint Robinson szerepében felvételről Mikó István is megjelenik a Padlásban. 

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...