Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Összefogás a zene szárnyán
Mága Zoltán zenésztársaival a soproni jótékonysági koncertjén is a háború elől menekülőknek gyűjtött. Fotó: Filep István

Mága Zoltán: A közönség miatt is mindig szívesen jövök Sopronba

Összefogás a zene szárnyán

| Elek Szilveszter | Kultúra

A békéért és a háború elől menekülő gyermekekért szólalt meg múlt szerdán Mága Zoltán hegedűje a soproni evangélikus templomban. A művész a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat soproni állomásán ismert zenészekkel lépett fel.

– Harmadik alkalommal rendezzük meg a 100 templomi jótékonysági koncertsorozatunkat – emelte ki köszöntőjében Mága Zoltán. – Nagyon sikeres a missziónk, hiszen az elmúlt kétszáz koncertünkön a rengeteg érdeklődőnek és a magyar kormánynak köszönhetően több százmillió forint értékben sikerült támogatnunk a bajban lévő embertársainkat hazánkban és a határon túl. Segítettünk gyermekeknek és szépkorúaknak, kórházaknak egyaránt, de nagyon sokszor templomok felújításáért vagy társadalmi békéért is megszólalt a hegedűm.

A művész kiemelte: az idei ökumenikus, karitatív koncertsorozat azért jött létre, hogy segítséget nyújthassanak a koronavírus elleni védekezésben dolgozóknak, a hátrányos helyzetű vagy gyógyulásra váró gyermekeknek, árváknak és kórházaknak. – A helyzet felülírta ezt a küldetésünket, ezért úgy döntöttünk a művésztársaimmal, hogy ennek a koncertnek az adományait is a háború elől menekülőknek ajánljuk föl – tette hozzá Mága Zoltán. – Ez rendkívül fontos küldetés, ezért nagyon örülök, hogy ilyen sokan jöttek el a soproni koncertre. A közönség miatt is mindig szívesen jövök ide, a leghűségesebb városba.

A rendezvényen a hegedűművésszel fellépett Zsédenyi Adrienn eMeRTon-díjas énekesnő, Boncsér Gergely operaénekes és Sasvári Sándor énekes. A program során 600 ezer forint gyűlt össze.

A koncerten részt vettek Sopron vezetői is.

A koncert fellépői látogatást tettek a soproni városházán is, ahol dr. Farkas Ciprián polgármester, Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, valamint Csiszár Szabolcs alpolgármester fogadta őket. A rendezvényen dr. Farkas Ciprián kiemelte: a koncertnek otthont adó evangélikus templom fontos kincse a városnak.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...