Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Operettel nyit a Petőfi Színház

| Pluzsik Tamás | Kultúra

A remény évada címmel hirdette meg a 2018–2019-es színházi évadát a soproni teátrum, amelynek első premiere október közepén Lehár Ferenc: A víg özvegy című nagyoperettje lesz.

A felnőtt bérletben a következő évadban A víg özvegy című nagyoperettet, Henrik Ibsen: Peer Gynt című drámai költeményét, Szarka Gyula – Szálinger Balázs: Zenta, 1697. című rockoperáját, Márai Sándor klasszikusát, A gyertyák csonkig égnek című színpadi játékot, a Kiálts a szeretetért! című musicalt, valamint a Stabat Matert láthatja a soproni közönség. A felnőtt bérletes és bérletszünetes előadásokról részletesebben újságunk KultOldalak című mellékletében olvashat (A remény évada, 8. oldal). 

A középiskolások bérletében nem játsszák A víg özvegyet és a Márai-darabot, viszont láthatják a Valahol Európában című musicalt. Az általános iskolák felső tagozatosainak szánt bérletes előadások között szerepel a Semmi című darab, míg a tantermi színház keretében A muter és a dzsinnek című színművet láthatják a diákok.

Az alsós bérletben a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című zenés magyar népmesét, Arany János Jóka ördöge című mesejátékát és a Ghymes együttes gyermekkoncertjét, a Tücsöklakodalmat tekinthetik meg a gyerekek.

Az óvodásoknak szánt bérletben a fentiek mellett Veres András Kelekótya haramiák című bábszínházi darabját láthatják a Ziránó Bábszínház előadásában.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...