Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Online színházi premierek
A Sopron Balett folytatja a próbákat, hogy a Stabat Mater táncmű a korlátozások feloldása után azonnal játszható legyen.

Próbák, filmforgatások a színház falai között és a Liszt-központban

Online színházi premierek

| Munkatársunktól | Kultúra

Nem áll le a munka a Soproni Petőfi Színházban, több darab online színházi premierjére készülnek. A teátrum vezetése – betartva a kulturális intézmények zárására vonatkozó előírásokat – december 10-ig nem hirdet előadásokat.

Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: elkészítették az idei, sorrendben az ötödik intézkedési tervüket – egyelőre december 10-ig. Ahogy fogalmazott, a legfontosabb szempont a rendeletek betartása, a nézők és dolgozók biztonsága, egészségük megőrzése, a munkahelyek megtartása, a cég működőképességének fenntartása. Mindemellett a közönséggel folyamatosan szeretnék tartani a kapcsolatot, jelezve, hogy a színház ugyan bezárt, ám a munka tovább folyik a teátrum és a Liszt-központ falai között. A Sopron Balett folytatja a gyakorlásait és a próbákat, hogy a Stabat Mater táncmű azonnal játszható legyen a korlátozások után. A színészek novemberben elkészítik a Peer Gynt produkció televíziós felvételét, amely többnapos munka lesz az alkotóknak. Ugyancsak most rögzítik tévés feldolgozásként a Mindörökké Júlia című előadást.

Sławomir Mrozek Emigránsok című színművének a Soproni Petőfi Színház kamara játszóhelyén lesz majd a következő évadban a bemutatója. A két főszereplő Kis Domonkos Márk és Gál Tamás színművész, a rendező Pataki András. Ennek az előadásnak az online premierjét is megtekinthetik majd a nézők. Ugyancsak a virtuális térben követheti nyomon a közönség Szakonyi Károly két egyfelvonásosos művéből, a Benn a szobában és A hentes című darabokból készült rádiójátékot Molnár Anikó és Savanyu Gergely tolmácsolásában. A két színművész elkezdi forgatni a fertőrákosi barlangszínházat bemutató turisztikai kisfilmet, mely egy család szemszögéből mutatja be a játszóhely értékeit, csodáit. Mindemellett még meglepetésként egy Tennessee Williams-darabot is elkezdenek próbálni. Tovább folytatja a próbákat a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar, ők is készülnek online megjelenésekre.

A Pro Kultúra közművelődési programjait, városi rendezvényeit – betartva a rendelkezéseket – december 10-ig elhalasztják, s az akkor érvényes előírások szerint szervezik tovább. A jegyirodába nem fogadhatnak személyesen látogatókat, ám online és telefonon kapcsolatban maradnak a közönséggel. További részletek: www.prokultura.hu.

Kapcsolódó cikkek