Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ön szerint tanuljanak zenélni a gyerekek?

| Munkatársunktól | Kultúra

Megkérdeztük a soproniakat.

Kolarik Zoltán: Mind a négy gyermekem tanul zenélni. Az egyik gitározik, a másik ütős hangszeren játszik, kettő pedig zongorázik. A családunk minden tagja muzikális. Úgy véljük, a zenei ismeret alapműveltséget ad, segít eligazodni a mindennapi életben.


Nyikos Elemérné:  A zene teszi teljessé az embert, akkor is ha hallgatja, s akkor is, ha saját maga játszik valamilyen hangszeren. Szerintem is fontos a zenetanulás, jómagam gyermekorom óta éneklek, még kórustag is voltam.


Molnár Sándor: Fontos, hogy a szülők megtalálják, mi az, amitől a gyermekük élete kiteljesedhet. Ha ez a zene, akkor ezt kell előtérbe helyezni. Ám lehetséges, hogy valaki a sportban tehetségesebb, így inkább a mozgásra kell ösztönözni.


Harsányi Józsefné:  Nagyon fontos! Az unokáim is járnak zeneiskolába, többször voltam már a bemutatókoncertjükön. Nagyon helyesek és ügyesek, szép műsort adtak elő, köszönhető ez a tanáraiknak is.


Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...