Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Nyugdíjasok őszi fesztiválja

| Munkatársunktól | Kultúra

Sopronban tartották meg a VI. Életet az éveknek kulturális fesztivált.

 A hétfői megnyitón részt vett Ivanics Ferenc, a megyei önkormányzat alelnöke. A kulturális bemutatók rögtön a beszédek után elkezdődtek. A megjelentek százötven fellépő huszonnégy műsorszámát nézhették meg; voltak kórusok, népdalénekesek, versmondók, zenészek.

– Egyesületünk idén ünnepli fennállásnak harmincadik évfordulóját. Az idei rendezvényeink mind ennek a jegyében telnek el – mondta Zsámbokiné Buday Anna, a szervezet megyei elnöke. Hozzátette: változatos programokat szerveztek az ország minden pontjáról Sopronba érkező több mint négyszáz nyugdíjasnak. Volt városnézés, borkóstoló, cukrászdalátogatás, túra a Löverekben, fáklyás erdei séta, valamint ausztriai kirándulás és zenés–táncos est is. A négynapos rendezvény jó alkalom volt arra, hogy baráti kapcsolatok alakuljanak ki, mélyüljenek el a tagok között.

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.